Intravitreális kezelések

Az intravitreális kezelések számos retinális megbetegedésben a mai modern retina kezelések alapját képzik.
Intravitreális kezelések

Az elmúlt évtizedben számos tanulmány bizonyította, hogy az intravitreális kezelések hatékonyak olyan retinális megbetegedésekben, mint az időskori makuladegeneráció nedves formája, a cukorbetegséghez és a retinális vénás keringési betegségekhez kötött makula vizenyő, és retinális érújdonképződés gátlása. Ezen felül számos tanulmány ismertette a szemfelszíni megbetegedések kezelésében betöltött jótékony hatását.

Az eljárás lényege, hogy egy vékony tű segítségével a szemgolyó hátsó részébe, az ún. üvegtestbe fecskendezzük az adott gyógyszert, mely hatóanyagát tekintve lehet gyulladáscsökkentő szteroid készítmény, illetve az ún. endotheliális növekedési faktor gátló szer. A kezelésnek számos előnye van a szájon át, illetve az intravénásan beadott kezeléshez viszonyítva:

  • a gyógyszer hatóanyagának igen magas koncentrációja biztosítható a megbetegedés helyén.
  • a biológiai hatékonyság a gyógyszer kimosódásának, lebomlásának csökkenése miatt jobb.
  • az általános mellékhatások előfordulása elenyésző, mivel a szer csak nagyon kis koncentrációban jelenik meg a szisztémás keringésben.

Amennyiben Ön a fenti megbetegedések egyikében szenved, kérem, keressen bennünket bizalommal a kezelési lehetőségek megbeszélése végett!

Kapcsolat Segíthetek valamiben?

Kérjen időpontot személyes megbeszélésre, kivizsgálásra!