Rólam

Gyakorlott szemész szakorvosként célom a hozzám forduló betegek teljes körű szemészeti ellátása, az ehhez szükséges legmodernebb eszközök és szaktudás biztosítása, itthon és külföldön szerzett sokéves tapasztalataim alapján.

Az orvoslást, mint életpályát, és a szemészet szakterületének gyakorlását családomban generációkra visszamenőleg többen is választották. Általános orvosi diplomámat a Szegedi Tudományegyetemen szereztem 2000-ben. Ezt követően a szemészeti szakképzést Szegeden és Budapesten folytattam olyan kiváló intézményekben, mint a Szegedi Tudományegyetem Szemészeti Klinikája, a budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház, valamint a Semmelweis Egyetem budapesti Szemészeti Klinikája.

A rezidensképzést követően 2006-ban tettem szemészeti szakvizsgát. A szemészet egyes területeinek mélyebb megismerését, a folyamatos önképzést, valamint tudományos kutatásokban való részvételt pályám kezdetétől fontosnak éreztem.

Már szemész szakorvosi képzésem ideje alatt is több hazai és külföldi szakmai rendezvényen vettem részt, és későbbiekben hazai és nemzetközi folyóiratokban publikáltam. Tudományos munkámat, 2010-től elsősorban a konfokális mikroszkópia és a szem gyulladásos megbetegedéseinek területén folytattam, mely témakörből 2015-ben PhD-fokozatot szereztem.

Tudományos munkámat a szemészet szakma is elismerésben részesítette: 2011 és 2013-ban a Magyar Szemorvostársaság által elbírált Spes Futuri ("Jövőért") fiatal szemészeknek kiírt tudományos pályázat harmadik, 2012-ben pedig első helyezettje voltam. 

Szakmai tudásomat 2008-tól kezdődően angliai (egyetemi) kórházakban nyert munkatapasztalataimmal bővítem, gazdagítom. 2012 és 2020 között retinabetegségekkel foglalkozó konzultáns munkakörben dolgoztam a Nottingham-i egyetemi klinikán, mely Nagy-Britannia egyik legnagyobb oktatókórháza.

Ezt követően a szekszárdi Tolna Megyei Balassa János Kórház osztályvezetői feladatait láttam el. Osztályvezetői munkám idején Szekszárdon intravitreális (a szem üvegtestbe adott) kezeléseket indítottam el, és ezzel jelentős eredményeket értem el a kezelt betegek látásának megőrzésében. Emellett újabb műtéti eljárásokat vezettem be, és új lehetőségekkel elősegítettem a gyermekkori rövidlátás-ellenes harcot. Megteremtettem és megszerveztem a virtuális retina ambulanciát, mely az egyre növekvő betegszám miatt a jövő ellátási stratégiájának része lesz.  

Tudásomat a legfrissebb szakirodalmi eredmények folyamatos nyomon követésével igyekszem mindenkor frissíteni, annak érdekében, hogy betegeimet a lehető legjobb felkészültség mellett láthassam el.

Dr. Marsovszky László

Szemész
  • Széleskörű tapasztalat
  • Kiszámítható várakozási idő
  • Korszerű vizsgálati módszerek
  • Hazai és nemzetközi tapasztalat

Kapcsolat Segíthetek valamiben?

Kérjen időpontot személyes megbeszélésre, kivizsgálásra!